Wednesday, 3 July 2024, 16:25
lloc: Moodle Institut Guindàvols
Curs: Biologia 1r Batxillerat (Bio1bat_1)
Glossari: Els éssers vius vistos al microscopi
Ares Bellera

Euglena. 600x

per Ares Bellera - Tuesday, 15 April 2014, 12:53
 

Aquetsa imatge està feta a 600x amb el microscopi òptic. Es tracta de la euglena, és un organisme unicel·lular. Hi podem distingir la membrana citoplasmàtica i els cloroplasts que contenen clorofil·la i fan que aquest ésser sigui verd. En alguns si pot observar un o més flagels que permeten la seva mobilitat i si es presta molta atenció, és possible veure'n una taca ocular (estigma) d'un color ataronjat.Euglena_7.jpg

Anna Felip

CIANOBACTERIS

per Anna Felip - Sunday, 13 April 2014, 20:51
 

Els cianobacteris són unicel·lulars o bé multicel·lulars, en aquest darrer cas sempre es tracta d'estructures colonials, pertanyen al regne de les moneres. Com podem observar en la fotografia, distingim cianobacteris de colònies globoses d’uns 5-12 cianobacteris cadascuna, a 400x augments en el microscopi.

 


FLORIDURA DE FORMATGE

per Anna Felip - Sunday, 13 April 2014, 20:54
 

La floridura de formatge pertany al regnde dels fongs.

En la fotografia de 1000x augments podem observar com a tiges que són les hifes i al seu voltant, com si estiguessin adherides observem boletes petites, que són les anomenades espores.


Andrei Nicolae Ioancea

Nematode

per Andrei Nicolae Ioancea - Sunday, 4 May 2014, 16:24
 

Pertany al regne Animalia, amb moltíssimes especies diferents, algunes no identificades, es un paràsit amb un cos cilíndric, tou, no esta dividit en anells i els extrems acaben en punta. La majoria són de vida lliure i habiten en ambients aquàtics i terrestres. Alguns produeixen malaltes als animals, les plantes, els fongs i altres organismes. El seu sistema digestiu es com un tub amb obertures a cada extrem del cos i no tenen òrgans respiratoris.

Imatge a 400 augments.


Andrea Rodriguez

BACIDIOMICETS

per Andrea Rodriguez - Monday, 1 April 2013, 23:36
 

Els bacidiomicets formen una rama del regne dels fongs.

Es caracteritzen per produir basidis on hi ha basidoespores, en general els basidomicets tenen el miceli desenvolupat, format per hifes septades, les parets de les quals contene quitina, un polisacàrid amb funció estructural.